Uw kasverwarming geregeld door Loonbedrijf Kusters

In de tuinbouw is kasverwarming een belangrijk onderdeel. Net zoals de meeste huizen, worden kassen meestal verwarmd via de centrale verwarming. Naast deze wijze van kasverwarming zijn er ook andere technieken waarmee kassen verwarmd kunnen worden. Denk hierbij aan een warmtekrachtinstallatie, heteluchtverwarming en elektrische verwarming. Loonbedrijf Kusters levert zowel compleet nieuwe kasverwarming installaties als ook gebruikte verwarming installaties. Waar u ook voor kiest, Loonbedrijf Kusters uit Someren adviseert u graag en installeert de kasverwarming van uw keuze op professionele en veilige wijze.

Centrale verwarming

Bij een centrale kasverwarming wordt er via buizen warm water afgevoerd naar de plekken waar warmte nodig is. Dat kan op een aantal verschillende manieren zoals bedverwarming, grondverwarming of gewasverwarming. Afhankelijk van de teelt, kan gekozen worden voor een bepaald type verwarming.

WKK-installaties (Biogas)

Een warmtekrachtkoppelingsinstallatie (WKK-installatie) heeft uit twee belangrijke onderdelen; een aardgasmotor en een generator. Deze wekken samen de elektriciteit op. De energie die daarbij vrijkomt, kan vervolgens slim worden ingezet. Ruim 90% van de opgewekte energie wordt hierbij daadwerkelijk benut. Met die energie kunt u uw kassen belichten en verwarmen. Daarnaast ontwikkelt een WKK-installatie CO2, wat weer ingezet kan worden om het CO2-gehalte in de kas te verhogen. Loonbedrijf Kusters adviseert u graag omtrent WKK-installaties.

Heteluchtverwarming

In tegenstelling tot de centrale verwarming maakt heteluchtverwarming geen gebruik van water, maar van lucht. Via ventilatoren blazen heteluchtkachels warme lucht de kas in. Een nadeel van heteluchtverwarming is dat de warmtetoevoer minder goed valt te reguleren. Deze manier van kasverwarming is dan ook niet voor iedere teelt geschikt. Er wordt vaak gekozen voor heteluchtverwarming met behulp van heteluchtkachels indien het aanleggen van centrale verwarming of een WKK-installatie niet rendabel is.

Elektrische verwarming

Bij sommige gewassen is het niet nodig om de gehele kas te verwarmen. Dit is het geval als alleen de onderkant van de plant warmte nodig heeft. Dan zijn elektrische verwarmingsmatten een goed alternatief. Deze matten verwarmen enkel de potten waar de planten in staan waardoor de wortelgroei alsook de groei van de plant wordt bevorderd.

Waarom kasverwarming door Loonbedrijf Kusters

Met meer dan 30 jaar ervaring is Loonbedrijf Kusters B.V. een gerenommeerd loonbedrijf dat zich richt op kassenbouw, kassensloop, kasonderhoud, kasverwarming en renovatiesloop. Loonbedrijf Kusters B.V. bouwt en sloopt kassen en waar nodig regelen we de sloopvergunning. Het unieke aan ons bedrijf is dat de gesloopte kassen weer worden hergebruikt. We slopen dus met alle precisie en op die wijze dragen we een steentje bij aan een duurzamere wereld door het hergebruik van grondstoffen. Kwaliteit bepaalt het succes van iedere onderneming. Daarom bent u bij Loonbedrijf Kusters al meer dan 30 jaar aan het juiste adres!

  • Vakbekwaam personeel
  • Uitgebreid & modern machinepark
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Hoogste kwaliteitsstandaarden
  • Volgens planning en binnen budget
  • Focus op klanttevredenheid
Toon Kusters
Eigenaar/oprichter

Contact

Heb je vragen of wil je kennis maken?

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

Partners

Wij werken met